Vergelijk je energie

Info en tips energievergelijker

Een goede energievergelijker doet meer dan alleen acties en energieprijzen vergelijken. Maar hoe werken ze en wat zijn de verschillen tussen deze vergelijkers? Hieronder lees je alle informatie over het gebruiken van deze handige tool om meer dan 20 energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Wat is een energievergelijker? Een energievergelijker is een website die telkens bezig is met het vergelijken van energieprijzen en het resultaat overzichtelijk en duidelijk presenteert. Met gegevens zoals je postcode, huisnummer en je recentelijke jaarverbruik berekent de vergelijker welk contract en leverancier het beste bij jouw situatie past. De vergelijker baseert de vergelijking niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit van de dienstverlening.

Hoe werkt het? Wanneer je gebruik maakt van de energievergelijker worden alle tarieven van meer dan 20 energieleveranciers in Nederland. Je krijgt een duidelijk overzicht toegestuurd met alle contracten op een rijtje zodat je direct kunt zien welke energieleverancier het voordeligste is. Deze staan boven aan of zijn vermeldt in de top 3 energieleveranciers. Vaak kun je ook direct overstappen via de energievergelijker. De beste aanbiedingen op jouw verbruik worden dan weergegeven met alle kosten daarbij. Je kunt kiezen voor het contract dat je aanspreekt, je gegevens invullen en de aanvraag versturen. Je nieuwe contract wordt per email naar je toegestuurd en na de veertiendagen wettelijke bedenktijd zal de levering van gas en stroom in jouw woning worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier.

Waar kun je de keuze op voor een energieleverancier op baseren? Er zijn verschillende onderdelen waar je je keuze op kunt baseren, namelijk de tarieven, vastrechtkosten en de kwaliteit van de dienstverlening. Wanneer je naar de prijs voor gas en stroom kijkt, let dan op dat hier nog overige kosten bij komen. De vastrechtkosten bijvoorbeeld worden nog bij deze prijs opgeteld. Wanneer je vergelijkt op vastrechtkosten, moet je rekening houden met de tarieven. Vaak is het letten op beide onderdelen een goede combinatie om je keuze op te baseren. Ook kun je kijken naar de kwaliteit van de serviceverlening van de energieleverancier. Energieleveranciers met een betere service zoals bijvoorbeeld Consumind.nl, zullen wat duurdere tarieven bij je in rekening brengen, maar je bent wel verzekerd van hulp en medewerking bij eventuele problemen. De beste vergelijking via een energievergelijker maak je door deze drie onderdelen met elkaar te combineren.